Frequently Asked Questions - All FAQs

Dit is vaker het geval. Bij Aureusweb denken wij daarom graag met u mee. Wij dragen ideeën aan en helpen u bij alle benodigde stappen. Gezamenlijk worden uw wensen helder benoemd en dan verwerkt in een concept.

Hierna zal een voorbeeld van uw toekomstige website op een sub-domein van ons aan u worden gepresenteerd. Hierdoor ontstaat voor u de mogelijkheid om uw wensen zelf visueel te ervaren. Bij Aureusweb wordt u aan de hand meegenomen bij iedere stap.

Een website kost helaas nu eenmaal geld. Bij Aureusweb kunt u gewoon een budget opgeven. Er zal dan gekeken worden wat er dan binnen uw budget allemaal mogelijk is. Hierbij zullen wij u mogelijkheden aanbieden zodat u zelf keuzes kan maken tussen de belangrijkste onderdelen in uw website.

Omdat Aureusweb altijd werkt met een Content Management Systeem, kunt u altijd nog in een later stadium extra onderdelen aan uw website laten toevoegen. De website kan dus altijd nog uitgebreid worden.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk. De complexiteit, de aantallen te bouwen pagina's en de hoeveelheid informatie. Maar ook hoe snel u zelf bent met het aanleveren van teksten en materiaal.

Een gemiddelde website duurt ongeveer 4 weken tot oplevering.De verwachtte oplevertermijn krijgt u te horen tijdens de intake of in de offerte

Dit kan. Hierdoor voorkomt u dat informatie ingevoerd door bezoekers door anderen wordt bekeken. Tevens straalt een SSL-certicaat betrouwbaarheid uit. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

En mocht u niet helemaal bekend zijn met SSL, hier even een korte uitleg:

SSL wordt door vele websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, bijvoorbeeld bij online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Door het gebruik van SSL op de website zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan de afbeelding van het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Voor een SSL verbinding is de afgifte van een SSL Certificaat noodzakelijk. Een websitebezoeker kan aan de hand van een SSL Certificaat zien aan wie deze is afgegeven en bij welke website die hoort.

Dat kan. En omdat Aureusweb al in het bezit is van veel materiaal betreffende uw website en u al bekend bent bij ons kunnen wij een rebuild doen tegen een voordelig tarief. Net als bij een nieuwe website zal een medewerker vrijblijvend bij u langs komen en aan de hand van een stappenplan kijken wat de wensen zijn. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte.

Pas u beslist of u de rebuild wilt laten uitvoeren, gaan wij aan de slag. Wij installeren de aanpassingen eerst op een subdomein (andere omgeving dan waar uw huidige website is te vinden) zodat uw huidige website gewoon blijft staan zoals hij staat. Pas als u tevreden bent over het ontwerp zullen wij de website op uw domein plaatsen en pas dan zullen bezoekers uw vernieuwde website in zijn geheel kunnen bewonderen.

Ja, Aureusweb ontwerpt een unieke website, op maat gemaakt voor u. Wij gebruiken in de regel geen standaardtemplates (layouts) maar ontwerpen deze vanaf de basis helemaal zelf. Zodoende zult u uw ontwerp geen tweede keer tegenkomen. Aureusweb zal uw ontwerp ook nooit door verkopen of voor een andere klant gebruiken.

Alleen als u zelf toestemming geeft, zoals bijvoorbeeld bij een franchise onderneming van toepassing kan zijn, zullen wij uw template hergebruiken.

En soms komt het voor dat een opdrachtgever een door derden gemaakte template heeft gezien en deze graag op zijn website wilt gebruiken. Mits aan de technische voorwaarden wordt voldaan, kunnen wij deze template aankopen en installeren. In dit geval kan het dus wel voorkomen dat de template op meerdere websites kan zijn gebruikt.

Ja, onderhoud aan uw website is zeker nodig, ook al veranderd u niets aan de inhoud.

Iedere website bestaat uit softwarecomponenten en net als bij ieder andere software zullen hiervoor regelmatig updates uitgebracht worden. Ook worden er regelmatig beveiligingsupdates uitgebracht zodat uw website 24/7 veilig online staat. En webbrowsers veranderen ook regelmatig waardoor uw website problemen kan gaan vertonen. Een website, welk regelmatig bezocht word, zal trager worden. Om uw website veilig en snel op internet te laten staan is dit onderhoud echt nodig.

De hostingsprijzen bij Aureusweb zijn inclusief dit onderhoud. Geen omkijken meer naar !

Dat kan. Vaak denken mensen onterecht bij een webhosting van enkele euro's per maand "beter af te zijn". Toch blijkt in de loop der tijd dat goedkoop duurkoop is.
De updates worden niet meer gedaan, de servers worden niet aangepast aan de nieuwste vereisten voor de softwareupdates, bij problemen is de hoster niet te bereiken of een oplossing laat lang op zich wachten.

Indien u opnieuw op ons een beroep wenst te doen, dan moet uw website opnieuw geplaatst worden op een account die u bij ons huurt. Indien er reeds door anderen dan Aureusweb aan uw website werkzaamheden zijn verricht, dan kan het mogelijk zijn dat uw website word geplaatst in de staat waarin hij zich bevond toen door Aureusweb er voor de laatste maal werkzaamheden aan zijn uitgevoerd.

 

In principe plegen wij geen onderhoud aan websites die door anderen zijn ontworpen. Immers, de wijze waarop die website is gebouwd is niet 100% inzichtelijk en daarom kunnen wij geen correcte werking van die website garanderen.

Nee, Aureusweb verhuurt alleen de webruimte in combinatie met een website welk door ons ontworpen is

Dataverkeer ontstaat doordat er via internet gegevens (data) van uw website naar de computer van degene die uw website bezoekt gaat.

Dataverkeer is de hoeveelheid data die u verzendt en ontvangt. Worden er regelmatig bestanden van uw website gedownload of filmpjes bekeken dan zal uw website veel dataverkeer genereren.

Een webbrowser (ook wel (internet)browser of bladerprogramma genoemd) is een computerprogramma om webpagina's te bekijken. Populaire browsers zijn Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Opera.

Browser compatibility is een lastig onderdeel. Omdat niet alle browsers hetzelfde omgaan met de instructies die ze krijgen, gebeurt het al snel dat de website in bijvoorbeeld Chrome er geweldig uitziet, maar in Internet Explorer defecten vertoont.

Aureusweb zet de websites zo in elkaar dat de functionaliteit gewaarborgd blijft ongeacht de webbrowser. De volgende webbrowsers worden hierin meegenomen: Explorer, Chrome, Safari en Firefox (Mozilla).

De meeste mensen associëren open source met gratis of ‘lekker goedkoop’. De software is immers gratis beschikbaar en je betaalt geen licentiekosten aan de ontwikkelaars.

Een gratis beschikbare broncode, betekent niet dat een open source CMS geen kosten met zich meebrengt. Het nieuwe CMS zal aangepast moeten worden aan de specifieke eisen van uw website. Ook ondersteuning en toekomstige uitbreidingen kosten tijd en/of geld.

Vaak is een open source CMS ontwikkeld vanuit de gedachten van de programmeurs. Een weinig intuïtieve user interface en vreemde termen – al dan niet veroorzaakt door een slechte vertaling – kan voor veel onduidelijkheid  zorgen bij de gebruikers.

Ook het aanpassen naar uw eigen wensen kost veel tijd en technische kennis, dit voorkomt dat u een "standaard" website neerzet welk ook nog eens kan zorgen voor zeer veel problemen met betrekking tot het tonen, de veiligheid en nog veel meer.

Wij verkopen dus niet een CMS aan u, maar de uren waarin wij bezig zijn om de CMS aan te passen voor uw website.

Ja dit is mogelijk. Aureusweb kan desgewenst uw huidige afbeeldingen en teksten hergebruiken.

Indien u echter de hosting door een ander als Aureusweb laat verzorgen, zal er van tevoren bekeken moeten worden of de server waarop uw website gehost wordt geschikt is voor de CMS welke wij gebruiken
 

Een website is net zoals alles wat op het internet gebruikt wordt afhankelijk van de levensduur van het gebruikte systeem.
De ontwikkelingen gaan snel, browsers veranderen en alle aanpassingen welk hiervoor nodig zijn worden door Aureusweb meegenomen tijdens de updates van uw website.
Uiteindelijk zal de ondersteuning van een bepaald component stoppen hetzelfde als dit bij windows versie s het geval is.

Gemiddeld is er na 5 a 6  jaar een nieuwe website nodig, maar omdat wij ook bepaalde componenten kunnen vervangen of een website in sommige gevallen om kunnen zetten naar het nieuwe systeem hoeft dit niet altijd de kosten van een eerste website met zich mee te brengen.

Onze ervaring is dat na een aantal jaren de trends en ontwikkelingen veranderd zijn en de meeste klanten dan ook wel weer een nieuwe look willen van de website, wij verzorgen dan een complete  rebuild welk voor onze vaste klanten voordelig uitkomt immers het materiaal is vaak al voorhanden en wij weten wat de wensen van de klant zijn.

 

Een website voor iedereen. Binnen ieders, financiële, bereik. En toch mooi en functioneel. Bij Aureusweb geloven wij niet in woekerprijzen. Wij geloven wel in mooie, vindbare websites met tevreden klanten en bezoekers. Persoonlijk en vriendelijk contact alsmede open en heldere communicatie. Allemaal waardevolle aspecten waar wij bij Aureusweb volledig achter staan.

In tegenstelling tot vele andere webdesigners wordt er niet zomaar een website gebouwd. De ideeën en materialen die u heeft worden terdege meegenomen in de vorming van uw website. Het is voor ons de normaalste zaak van de wereld om uw bedrijfslogo en kleuren in het thema van uw website door te laten klinken. De door u bestelde website moet immers uniform aansluiten bij de rest van uw onderneming. Bij Aureusweb streven wij er naar om de waarde die u hieraan hecht, te tonen in de aandacht die besteed zal worden aan uw website.

Tijdens het ontwerpen en bouwen van uw website zal er meermaals met u contact worden opgenomen. Zodat u ten alle tijden weet hoe uw website eruit zal komen te zien. Geen nare verrassingen achteraf. Bij Aureusweb streven wij naar 100% tevreden klanten. De grootte of prijs van uw website speelt hierbij geen enkele rol. Iedere website is voor ons belangrijk.

Ook na de oplevering van uw website wordt er met u contact opgenomen. Soms vallen details pas later op. Tot wel 30 dagen na oplevering heeft u de mogelijkheid om ons, geheel gratis, nog aanpassingen te laten doen. Hiervoor hoeft u niet over een drempel te gaan, wij zoeken met u contact op zodat wij zeker kunnen zijn dat u helemaal tevreden bent met uw nieuwe website.

De eerste stap naar het ontwerp vindt samen met u, de opdrachtgever plaats. De kleuren van de website en het doel worden bepaald. Hierbij worden het bedrijfslogo en de bedrijfskleuren vaak als uitgangspositie genomen.
Hierdoor zal de website aansluiten bij de layout van de onderneming en zal de opdrachtgever met zijn product(en) en dienst(en) ook op het internet herkenbaar zijn.

De tweede stap bevat ondermeer het vormen van de layout. Hierbij kijken wij hoe alle inhoud cq content het best geplaatst kan worden. Navigatie en leesbaarheid staan hier centraal.

De content wordt gewogen en ingepast op de juiste posities. Hierdoor zal de bezoekerservaring verbeteren. Bezoekers kunnen sneller vinden wat ze zoeken.

De derde stap is het opleveren van de website aan de opdrachtgever. Hierbij kijken wij samen met de opdrachtgever naar de gehele website met al zijn inhoud en werking.

Maar ook na deze oplevering kunnen opdrachtgevers, geheel kostenloos, nog 30 dagen lang veranderingen aangeven. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de website geheel naar wens zal zijn.

Het vaststellen van de kostprijs van een website is niet altijd even makkelijk. Toch wensen wij voor iedere opdrachtgever op een transparante wijze de prijs vast te stellen. De prijs van een website is ondermeer van de volgende factoren afhankelijk:

Soort extensie van de domeinnaam. De extensie .com is meestal duurder dan de extensie eindigend op .nl.
Aanschaf van afbeeldingen die elders ingekocht dienen te worden wegens de copyright.
Aantallen pagina's waaruit de website moet worden opgebouwd.
Hoeveelheid bewerkingen die de afbeeldingen moeten ondergaan alvorens publicatie op de website.
Hoeveelheid modules en plugins die betrekking hebben op de wijze waarop de website functioneert en  de eventuele aanschafprijs hiervan.
De te verwachten hoeveelheid dataverkeer/bezoekers per maand.
De complexiteit van de layout; template.
Het aantal initieel te plaatsen producten in catalogi en/of webshop.
Of er foto of film materiaal moet worden gemaakt door Aureusweb.
Of er meer dan de standaard (5) aantallen email-adressen, gekoppeld aan de domeinnaam, nodig zijn.
Of de website door Aureusweb wordt gehost of door derden.
Of een bedrijfslogo reeds aanwezig is of nog dient te worden ontworpen of aangepast.
Of u het onderhoud aan uw website zelf verricht of door Aureusweb laat uitvoeren.
Of u een handleiding wenst om zelf het onderhoud, al dan niet gedeeltelijk, aan uw website te uit te voeren.
Aan de hand van de hierboven aangegeven factoren zal er een berekening worden gemaakt van de aantallen uren per onderdeel die dan benodigd zijn. Een website vereist gemiddeld tussen de 80 en 120 uren om te bouwen. Bij Aureusweb kan al een website vanaf 350 € worden gebouwd. Hiermee komt een professionele website dus binnen het bereik van vele startende ondernemers en particulieren.

Al bij het oriënterend gesprek zal met aandacht worden gelet op al uw wensen. Aan de hand van deze wensen maken wij met uiterste zorg een offerte op. Op deze wijze weet u precies waarvoor u betaald en waarom. Iedere offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.

Informeer geheel vrijblijvend. Geen verplichtingen. Wij staan u graag te woord bij al uw vragen.

Dit kan, u dient alleen zelf zorg te dragen voor de correcte vertaling(en).

De enige terugkerende kosten die u altijd zult hebben zijn de kosten van de jaarlijkse webhosting. De hosting van uw website, indien deze hosting door Aureusweb wordt verzorgd, is altijd het eerste jaar gratis.

Mocht u in de toekomst grote veranderingen willen aan uw website die buiten het standaard onderhoud valt zullen er uiteraard extra kosten bijkomen.

Helaas zijn de technieken waarmee websites opgebouwd worden onderhevig aan veranderingen en updates en de interpretaties door de diverse browsers.

Uiteraard voldoet uw website na oplevering aan de webstandaards van dat moment, en passen wij de dan actuele updates toe.

Mochten er in de toekomst grote veranderingen komen met betrekking tot updates en veranderingen van het CMS systeem dan adviseren wij toch om onderhoud uit te laten voeren.

Om praktische redenen is het ondoenbaar om derden in te schakelen voor het concrete ontwerp van uw website. U kan wel medewerkers inschakelen om een aantal zaken vlotter te laten verlopen, zoals het prepareren van grafisch en tekstueel materiaal.

Indien u dit wenst installeren wij ook een door u elders aangeschafte template.
Maar liever ontwerpen wij echt een totaal unieke template conform uw wensen

Om technische redenen kunnen wij het correct functioneren van alle mogelijkheden van door ons ontworpen websites alleen volledig garanderen op onze eigen hostingaccounts. Indien uw website op een hostingaccount van ons staat is het basisonderhoud ook gratis. Ook is na ontwerp het eerste jaar webhosting helemaal gratis.

Wij kunnen uw website uiteraard ook verhuizen naar een andere webhoster, tegen een redelijke vergoeding. Maar voor onderhouds werkzaamheden aan uw website zult u dan een apart onderhoudscontract moeten afsluiten.

Indien u een andere webhoster wilt blijven houden zal Aureusweb eerst controleren of deze een server heeft welk geschikt is voor de opbouw van uw website.
Ook dient u er zelf zorg voor te dragen dat Aureusweb het beheer krijgt om de bestanden welk van toepassing zijn, bij deze hoster te kunnen plaatsen.

Indien gewenst kunt u uw website eenmalig op cd aangeleverd krijgen zodat u zelf de migratie verzorgt.

Vaak denken mensen onterecht bij een webhosting van enkele euro s per maand "beter af te zijn".
Toch blijkt vaak dat goedkoop duurkoop is.

Omdat het alleen een hosting betreft krijgt u dus echt alleen de hosting (dus de plek op het internet).

Dit betekent in de praktijk dat vaak de updates niet worden uitgevoerd en de servers niet  worden aangepast aan de nieuwste vereisten voor de softwareupdates.

Ook staan er vaak teveel websites op 1 server waardoor uw website trager zal worden.
Bij problemen is de webhoster niet goed te bereiken of een oplossing laat lang op zich wachten. Ook worden beveiligingsupdates specifiek toegespitst op uw website veelal niet toegepast.

Aureusweb zorgt behalve voor de webhosting ook voor alle updates en onderhoud van uw website. Hierdoor hoeft u geen zorgen te hebben over de functionaliteit van uw website.

Dit is mogelijk. U dient er wel rekening mee te houden dat in dat geval de website gemigreerd dient te worden. Dus alle bestanden moeten worden overgezet en opgebouwd bij een nieuwe webhoster.

Aangezien diverse hosters met diverse instellingen werken dient u dit van tevoren goed uit te zoeken. Oftewel uw nieuwe webhoster zal moeten beschikken over een correct ingerichte server waarop aan de minimale technische eisen, zoals ook gebruikt bij de bouw op onze servers, wordt voldaan.

Voor een overzetting cq migratie hanteren wij een vanaf prijs van 150 euro ex.btw.

Veel webapplicaties bieden de mogelijkheid om delen van uw website te cachen. Dit zijn vaak opgevraagde (delen van) pagina's, die door de cache niet bij elke hit opnieuw gegenereerd hoeven te worden. Dit scheelt zowel servercapaciteit als laadtijd voor uw site.

Het komt voor dat u nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache en toont dus de oude versie.

Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt.

Elke update is een verbetering van het systeem. Denk aan extra functionaliteiten of verbeteringen rondom de veiligheid van het systeem.

Een update dicht vaak ook een zwakke plek in het systeem. Indien de website niet geupdate zal worden word de kans vergroot dat u website op een dag door onbevoegden zal worden veranderd of niet meer goed zal werken.

Door geen updates toe te passen zal uw website in nieuwere versies van webbrowsers mogelijk niet meer goed functioneren. Updaten is dus noodzakelijk voor de veiligheid en het correct getoond worden in de webbrowsers.

Aureusweb heeft geen invloed op de hoeveelheid updates per jaar.

 

Ja, onderhoud aan uw website is zeker nodig, ook al veranderd u niets aan de inhoud.

Iedere website bestaat uit softwarecomponenten en net als bij ieder andere software zullen hiervoor regelmatig updates uitgebracht worden. Ook worden er regelmatig beveiligingsupdates uitgebracht zodat uw website 24/7 veilig online staat. En webbrowsers veranderen ook regelmatig waardoor uw website problemen kan gaan vertonen. Een website, welk regelmatig bezocht word, zal trager worden. Om uw website veilig en snel op internet te laten staan is dit onderhoud echt nodig. De hostingprijzen bij Aureusweb zijn inclusief dit onderhoud. Geen omkijken meer naar

 

Iedere website heeft onderhoud nodig. Dit kan zijn het aanpassen van de inhoud, beheer van producten of veranderingen aan de layout. Het onderhoud kan ook meer technische zaken bevatten zoals het legen van de cache op de server waarop de website wordt gehost, maar ook het updaten van onderdelen in de website, denk hierbij aan modules en plugins, die in de website zijn geïmplementeerd.

Websites die door Aureusweb worden gehost, zijn altijd voorzien van beveiligingssoftware. Voor deze software worden op zeer regelmatige basis updates uitgebracht, welke dan ook direct worden toegepast. En omdat Aureusweb gebruik maakt van een Content Management Systeem en hiervoor ook regelmatig updates worden uitgebracht, dienen deze ook te worden uitgevoerd. Bij dit laatste ontstaat altijd de kans dat bepaalde onderdelen van de bestaande website niet meer naar behoren werken. Aureusweb controleert daarom altijd na het uitvoeren van een update de gehele werking van de website en al haar onderdelen en past deze zo nodig aan.


Bij webhosting verzorgt door Aureusweb zijn er een aantal onderdelen welke standaard gratis worden uitgevoerd. Dit zijn:

Updaten Content Management Systeem *
Updaten beveiligingssoftware
Controle werking gehele website na uitvoer van iedere update
Kwartaal back-ups website
Maandelijks  analyse websitebezoek/zoekwoorden middels Google Analytics
Opschonen server cache

Deze vaste tijd componenten nemen gemiddeld op jaarbasis per website ruim 20 uur aan gratis werkzaamheden met zich mee.

Extra gratis onderhoud
Bij webhosting verzorgd door Aureusweb zijn er een aantal onderdelen welke extra geheel gratis worden uitgevoerd. Dit zijn:

Tot 20 maal per jaar per website het uitvoeren van aanpassingen op bestaande publicaties. Dit betreft dan aanpassingen van reeds gepubliceerde teksten, afbeeldingen en producten zoals bij een webshop. Denk hierbij aan aanpassingen van een product prijs, wijzigingen van teksten bij reeds gepubliceerde teksten of het wisselen of toevoegen van afbeeldingen in reeds gepubliceerde foto galleries en/of teksten

* Binnen de opgeleverde productieversie Cms


Ten aanzien van ander onderhoud zijn er een aantal onderdelen welk separaat worden gefactureerd. Dit zijn:

Aanmaken van een nieuwe pagina
Aanmaken extra emailadressen (meer dan het standaard gratis aantal van 5 emailadressen)
Plaatsen van nieuwe of extra modules en/of plugins
Plaatsen van nieuwe cq extra artikelen
Plaatsen van nieuwe cq extra producten
Aanpassingen aan cq van de template cq layout

Aureusweb verzorgt in deze gevallen voor geheel vrijblijvende offertes alvorens u beslist over het uitvoeren van dit onderhoud. Uiteraard zijn deze offertes zeer scherp geprijsd en kunnen vaste opdrachtgevers rekenen op hoge kortingen

Controleer of het domein nog vrij is of laat dit door ons doen. Een domeinnaam controleren op beschikbaarheid kunt u doen bij SIDN.

Indien u de gevraagde domeinnaam aan ons doorgeeft per mail, zullen wij zorg dragen voor een correcte registratie. Mits de domeinnaam beschikbaar is.

De domeinaam is en blijft van u. Indien u wilt verhuizen naar een andere webhoster, krijgt u uiteraard uw domeinnaam mee.

Dit is afhankelijk van de extensie. Indien u uw website bij ons laat hosten krijgt u van ons de de domeinnaam gratis zolang de hosting loopt.

Indien u wilt dat wij uw domeinnaam beheren, kan de domeinnaam worden verhuist naar Aureusweb. Bij vertrek, zal de domeinnaam worden geplaatst bij de webhoster van uw keuze. Een domeinnaam verhuizing is gratis.

Het verhuizen houdt in dat wij de naam onder technisch beheer nemen. U merkt er verder niets van.

Door het verhuizen van de domeinnaam naar Aureusweb hoeft u deze, bij webhosting van uw website door Aureusweb, niet meer te betalen. Aureusweb betaalt dan ieder jaar uw domeinnaam. Tevens hoeft u niet meer te letten op de vervaldatum van de domeinnaam.

Meldt dit zo snel mogelijk aan Aureusweb. Meestal neemt de registratie van een domeinnaam 15 minuten in beslag en is er weinig tijd om actie te ondernemen.

Als de domeinnaam al geregistreerd staat kan Aureusweb hierin niets meer voor u veranderen en dient u de naam schriftelijk op te zeggen.*

* De kosten voor dit abusievelijk aangevraagde domeinnaam dient u dan helaas zelf te voldoen.

Domeinnamen zijn niet gebonden aan contracten. U kunt de registratie op ieder moment bij een andere webhoster onderbrengen.

U kunt uw domeinnaam altijd verhuizen. Echter dient u wel de diensten behorende bij dit domeinnaam op te zeggen. 

Zolang u de domeinnaam niet opzegt wordt deze automatisch verlengd voor weer een jaar. Indien u wel wilt opzeggen neemt u contact op met Aureusweb.

De opzegging dient minimaal 4 weken voor aanvang van de verlenging te gebeuren.

In de offerte welk u van ons ontvangt staat dit altijd duidelijk omschreven.
Voordat wij overgaan tot het ontwerpen van uw website, dient u de eerste helft van de factuur  te voldoen.

Pas na de oplevering van de website dient u binnen 14 dagen het laatste, tweede, gedeelte van de factuur te voldoen.

U ontvangt de nieuwe factuur 4 weken voor het einde van het lopende contractjaar.

De opzegtermijn van de webhosting en/of los onderhoudscontract is 1 maand voor het verstrijken van de contractperiode. Indien u voor het einde van de looptijd overstapt kunnen reeds gefactureerde maanden niet retour gegeven worden.

Aureusweb verstrekt desgewenst altijd een copie, in PDF-formaat, middels email. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Het betalen in termijnen is niet gebruikelijk bij Aureusweb. Maar mocht u dit toch willen doen, kunt u hierom verzoeken.
Er zal dan met zorg worden gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Bij Aureusweb krijgt u gratis een aan de domeinnaam gekoppeld e-mailadres.
Dit is geheel gratis tot maximaal 5 e-mail adressen per domeinnaam.

Met Webmail kunt u e-mail op het internet lezen en versturen zonder een e-mailprogramma. U kunt dus op iedere PC met een internetverbinding uw e-mail lezen en versturen.
Voordeel hiervan is dat u ten allen tijden bij uw e-mail kunt komen, dus ook op vakantie en foto's en dergelijke door kunt mailen naar anderen, waar dan ook ter wereld.

Bij Aureusweb ontvangt u een gratis webmailaccount bij uw webhosting.

Dit kan, zorg alleen wel dat u regelmatig de oude email verwijderd zodat de webmailserver niet te vol word. Dit doorsturen noemt men forwarden.

Ook dient u er rekening mee te houden dat Aureusweb alleen de gang van zaken rondom de webmail kan waarborgen. Immers alleen de webmail wordt verzorgd op de servers van Aureusweb. Alles wat erna gebeurt, de manier waarop iemand de mail binnenhaalt, hebben wij geen invloed op.

Als je een melding van je provider krijgt dat je mailbox vol zit, wordt er bedoeld dat de mailbox op de server vol zit. Het heeft dus geen zin om het mailprogramma op je computer op te schonen. Voor alle duidelijkheid: de mail komt binnen op de server van Aureusweb. Daar haalt je mailprogramma - bijvoorbeeld Outlook - de berichten op.

Om de volle mailbox op de server direct leeg te maken kun je inloggen op de webmail
Tip: Leeg ook de mappen verzonden items en de prullenbak. Hiermee voorkomt u dat uw mailbox te vol is en u hierdoor berichten zou missen.

Het vollopen van de mailbox is meestal een gevolg van de instellingen van het mailprogramma op je computer. Om te voorkomen dat de mailbox weer volraakt kunnen deze instellingen worden aangepast.

Voor POP3 mailaccounts: zorg dat er géén kopie van mails op de server wordt bewaard.
Voor IMAP mailaccounts: zorg dat de mails die je weggooit ook echt van de server worden verwijderd.

Ja dat kan prima. Houdt er wel rekening mee om uw filmbestanden zo klein mogelijk te houden. Eigen beeldmateriaal vergt meer bandbreedte wat kosten met zich mee kan brengen bij grotere bezoekers aantallen.

YouTube of andere video implementeren of eigen beeldmateriaal in een mooie player tonen is geen probleem. Om het probleem van grote bestanden te vermijden kunt u verschillende compressiemethoden op uw film loslaten of de film eerst uploaden naar bijvoorbeeld YouTube en deze middels script op uw website binnenhalen.

Bij Aureusweb hebben wij hier ervaring mee en zullen u graag hierbij ondersteunen.

Dit is mogelijk indien u zelf niet over goed beeldmateriaal beschikt.
Dit kunt u dit laten verzorgen door ons tegen een kleine meerprijs.

Nee, dit mag niet altijd. Wees er zeker van dat de afbeeldingen die u ons toestuurt vrij zijn van copyright.

Aureusweb stelt zich niet aansprakelijk indien blijkt dat het door u aangeleverde materiaal niet vrij is van copyright. Er zijn vele websites welke geheel rechtenvrij afbeeldingen aanbieden. Kijk goed naar de voorwaarden die zij hiervoor hanteren.

Indien u wilt kan Aureusweb voor u ook elders afbeeldingen voor een schappelijke prijs aanschaffen.

Het is handiger om grote bestanden te verzenden via een gespecialiseerde, gratis, webdienst. De geadresseerde ontvangt dan een link en kan het bestand zelf downloaden vanaf die gespecialiseerde webdienst .

Voorbeelden van zo'n webdienst kunnen zijn (Nederlandstalig);

WeTransfer-voor bestanden tot 2 Gb
*Website openen
*Venster invullen
*Versturen
*Bestanden blijven 2 weken beschikbaar voor download

Senduit-Voor bestanden tot 100 Mb
*website openen
*Hier kun je zelf aangeven hoe lang het bestand online blijft staan (van 30 minuten tot een week). Je ontvangt een download link, die je direct kan doorsturen.

Jazeker kan dit. De layout van de website kan dan overeenkomen met de webshop zodat het als 1 geheel wordt ervaren. Laat u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden.

Mocht u als een website bij ons hebben afgenomen, dan kan de webshop tegen een kleine meerprijs erbij worden geplaatst.

Wij kunnen Paypal en Ideal integreren binnen uw webshop.

Maar ook de zogenaamde payment serviceproviders, waardoor veel meer andere betaalwijzen binnen handbereik komen, zoals de grote creditcards

Reeds bij de offerte kunt u kiezen of u een handleiding wenst voor het beheer van uw webwinkel of een voorlichting. Uiteraard kunt u ook voor beide kiezen.

Mocht u kiezen voor een handleiding, dan betreft dat een maatwerk handleiding. Zodanig opgesteld aan de hand van uw website, dat u makkelijk het beheer zelf correct kunt uitvoeren.

Ook is het mogelijk een onderhoudscontract af te nemen, waarin wij het beheer voor u uitvoeren en u slechts een email hoeft te sturen met de wijzigingen of toevoegingen.

Ja, het is mogelijk om in de toekomst de webshop uit te breiden.

Het is altijd mogelijk om extra producten toe te voegen, maar extra onderdelen zoals een andere zoekfunctie, het tonen van soortgelijke overeenkomstige producten, laatst bekeken producten en dergelijke.

Aureusweb verzorgt indien gewenst het ontwerpen of het restijlen van uw bedrijfslogo. Elk ontwerp of restyle start met een creatieve briefing. Na dit gesprek gaan wij aan de slag en binnen de afgesproken tijd ontvangt u verscheidene, unieke, concepten.
U ontvangt van ons na goedkeuring het definitieve logo, uitgewerkt in de diverse standaards waardoor u het later ook kunt gebruiken voor uw drukwerk. Het logo ontvangt u in de volgende standaards:
Jpg, Png, Gif en Eps

Andere formaten zijn bespreekbaar

Een goede en duidelijke huisstijl zorgt voor herkenning en daarmee straalt u uw eigen identiteit uit naar klanten. Het is daarom belangrijk dat er goed wordt nagedacht over uw bedrijfsuitstraling . Wij helpen u hier graag mee.

Eigenlijk alles, van visitekaartjes tot gevelbanners.
In ons standaardpakket zitten altijd visitekaartjes, enveloppen en briefpapier, zodat u meteen de basisbenodigdheden heeft om met uw bedrijf goed voor de dag te komen.
Indien u andere wensen heeft is dit uiteraard ook bespreekbaar, wij verzorgen ook de huisstijl op promotiemateriaal voor uw onderneming.

Absoluut ! Net zoals wij uw website gegarandeerd uniek ontwerpen dragen wij ook zorg voor het ontwerp van een eigen unieke stijl voor uw bedrijf.

EPS, PDF en JPG, zodat u alle kanten op kunt van zowel groot tot klein formaat toepassingen. Andere formaten zijn in overleg mogelijk.

ja u bent niet afhankelijk van onze promotiepakketten, u kunt desgewenst zelf  uiteraard zelf uw wensen aangeven  u ontvangt hiervoor dan een nieuwe prijsopgaaf

Jazeker ! Wij verzorgen al uw drukwerk, vraag hierover vrijblijvend een prijsopgaaf aan ons.

ja u bent niet afhankelijk van onze promotiepakketten, u kunt desgewenst zelf  uiteraard zelf de aantallen en materialen samenstellen  u ontvangt hiervoor dan een nieuwe prijsopgaaf

omdat wij ook uw huisstijl hebben ontworpen is het maken van eventuele kleine aanpassingen oor ons zo gedaan. Door een goed contact met onze drukkerij weten wij dat wij u kunnen verzekeren van een  optimale kwaliteit drukwerk. En omdat wij het hele ontwerp van uw website,  huisstijl en drukwerk kunnen doen kunnen wij alles uitvoeren tegen scherpe prijzen.